Tekijät

Idea sivuston perustamisesta tuli asemagallerian perustamisen myötä. Visa Pöntinen päätti koota kuvaamansa asemat yhdelle foorumille, ja parasta tarkoitukseen oli perustaa oma verkkosivusto. Samalla syntyi idea pitkäaikaisen kirjeenvaihtoystävän Mika Vähä-Lassilan ottamisesta mukaan projektiin. Näin syntyi rautatieasemat.fi.

Sivusto pohjaa tietonsa useiden kirjallisten lähteiden lisäksi verkossa jo yli kymmenen vuoden ajan toimineeseen Mika Vähä-Lassilan sivustoon. Mikan huone -verkkosivuilta löytyy laaja ja kattava asemadokumentaatio kuvineen ja lähteineen. Tämän sivuston lähteet on lueteltu erillisellä sivulla.

Sivuston koodauspuolessa auttelee turkulainen rautatieharrastaja Miitre Timonen. Miitren sivustolla on muun muassa Turun bussikartta, säähistorian hakupalvelu ja Junat kartalla -palvelu. Miitren sivut ovat osoitteessa miitre.net.

Visa Pöntinen

Sivustoa ylläpitää ja sen on perustanut Visa Pöntinen, turkulainen kotimaanmatkaaja ja rautatieharrastaja. Pöntinen on valokuvannut ja tutkinut rautateitä yli kymmenen vuotta – rautatieasemia hän on ikuistanut jo yli 500 kappaletta. Monitaituri on töidensä ja opiskelun ohella osallisena moneen vapaaehtoisprojektiin. Tärkein harrastus Pöntisellä kuitenkin on pitkään ollut ja tulee jatkossakin olemaan rautatierakennuksiin perehtyminen.

Pöntinen on asemien tutkimisen lisäksi ahkera maantie- ja rautatiematkaaja, hän on käynyt Suomen jokaisessa kunnassa ja ollut museojunissakin myymässä matkamuistoja. Matkustamisen lisäksi Pöntinen laulaa vapaa-ajalla kuorossa, nauttii teatterista tai oopperasta, järjestää filosofiatapahtumaa Turussa ja retkeilee luontopoluilla ja vaellusreiteillä.

Mika Vähä-Lassila

Mika Vähä-Lassila on pitkän linjan rautatieasematutkija ja -valokuvaaja. Kokkolalainen asemaharrastaja on koonnut muun muassa sivustolla esiteltävän Suomen rautatieasemat -tutkielman. Vähä-Lassila on taidokkaasti piirtänyt asemarakennuksia ja koonnut tietoa rautatieasemista jo 30 vuotta. Asemarakennuksien lisäksi Vähä-Lassilaa kiehtovat taide, valokuvaus sekä runous. Vähä-Lassilan tietämys, tutkimukset sekä monipuolinen materiaali tuovat sivustolle ainutlaatuista luotettavuutta.

Mika Vähä-Lassilan omat verkkosivut ovat osoitteessa http://mikanhuone.com. Asemarakennusten lisäksi sivuilla esitellään Mikan taideprojekteja, kuten runoja ja valokuvataidetta, sekä Mikan kehittämiä reseptejä.